Page 24 - Raudteeliiklusõnnetuste 2021. a ohutusjuurdluste aastaaruanne
P. 24

 Aastaaruanne 2021 3.3 2021. aastal lõpetatud ohutusjuurdluste kokkuvõtted
Direktiivi 2016/798 kohaselt peab ohutusjuurdluse asutus otsustama kahe kuu jooksul juhtumi toimumisest, kas alustada ohutusjuurdlust või mitte. Esmateate vastuvõtmisest alates algab juhtumi esialgne hindamine. Selle jooksul menetles ohutusjuurdluse eest vastutav ametnik kõiki talle aasta jooksul teavitatud raudteeohutust mõjutavaid juhtumeid. Menetlemine koosnes esmateatele järgnenud kirjalikus teates sisaldunud andmete täpsustamisega ja lõpetatud ettevõtte poolt kogutud materjalide läbitöötamisega. Vajadusel on konsulteeritud ka järelevalveasutusega. Enesetapu juhtumite kohta on Ohutusjuurdluse Keskus saanud materjalid, mis on võetud teadmiseks.
Esialgne hindamine kahe kuu jooksul on olnud piisav, et OJK saaks tervikülevaate juhtumist, sellega seotud riskidest, töökorralduslikest dokumentidest, nende alusel toimivast töökultuurist ja ettevõtte poolt kavandatavatest ning rakendatavatest meetmetest sarnaste juhtumite edaspidiseks vältimiseks. Ohutusjuurdluse Keskus väljendas raudtee-ettevõttega suheldes oma seisukohti ja esitas küsimusi, millele vastamise käigus partnerite seisukohad konsolideerusid. Puudus vajadus ohutusjuurdlust alustada.
3.4 Ohutusjuurdluste kommentaarid
Lähtuvalt viimase viie aasta jooksul teostatud ohutusjuurdlustest, iseloomustab vigastatuid ja hukkunuid järgmine tabel:
Vigastatute ja hukkunute üldarv
Tabel 4
    Aasta
     2017
     2018
     2019
     2020
     2021
Hukkunuid Vigastatuid Vigastatuid maanteesõidukis/ raudteeveeremis/
neist raskelt neist raskelt
2 - - 1/1 8/-
- - - - - - - - -
                        Kokku 2
1/1 8/-
    24















































































   22   23   24   25   26